In de Schaduw van Toon Hermans

Een hommage aan Toon Hermans door Herman Van Hove, die meeslepend vertelt over zijn wonderlijke jaren als goede vriend en laatste manager van Toon. Lissa Meyvis geeft een hemelse nieuwe stem aan de liedjes die Toon zelf zijn mooiste vond.

Wat oorspronkelijk begon als een intieme voorstelling op de theaterzolder bij Herman Van Hove, kon meteen op veel bijval rekenen. Uitverkochte zalen, lovende recensies in de pers en juichende commentaren van het publiek.

“Zelden op een scène zo’n zuiver gepenseeld portret gezien als deze frisse aquarel over Toon Hermans” zegt Warre Borgmans, “Ik meen Toon Hermans nu beter te kennen dan wanneer ik hem in ’t echt ontmoet zou hebben!”

Zo wordt de toehoorder dicht bij de magie van een Toon Hermans-voorstelling gebracht zoals alleen hijzelf ze kon brengen.

Of zoals Bart Peeters het verwoordde:“Toon Hermans geloofde in de hemel (niet in de rijstpap, maar laat dat een detail zijn) en je voelde hem goedkeurend glimlachen tijdens de voorstelling…”

2016 was hèt Toon-jaar. Zijn honderdste geboorteverjaardag.

In de schaduw van Toon Hermans werd als hommage aan Toon bij zijn honderdste geboortedag 97 keer opgevoerd in Vlaanderen en Nederland met als een van de hoogtepunten vijf staande ovaties dè tempel van Toon: Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Zeven jaar later wordt nu In de schaduw van Toon Hermans hernomen. Het wordt een beperkte tournee, een hommage twintig jaar na het heengaan van Toon voorjaar 2000.

Tickets

“Ik zat op een avond in Antwerpen ademloos te luisteren”
Paul van Vliet

Herman van Hove was de laatste manager maar ook vooral een goede vriend van Toon Hermans. Zijn hele leven al gebeten door theater en nu zelf op de planken met deze wondermooie voorstelling.

Lissa Meyvis is een jonge klassiek geschoolde zangeres die werkelijk alles aankan: van Mozart over The Carpenters tot Jacques Brel en Toon Hermans. Lissa geeft een nieuwe stem aan de liedjes die Toon Hermans zijn mooiste vond.

Pol Vanfleteren’s vierkoppige begeleidingsband voorziet de perfect gedoseerde muzikale omlijsting van deze voorstelling. Het orkest van Pol Vanfleteren begeleidde in Koninklijk Theater Carré Amsterdam de grote Nederlandse hommages aan Toon Hermans, Wim Sonneveld en Anne MG Schmidt

  • Liedjes: Toon Hermans
  • Verhalen: Herman Van Hove
  • Zang: Lissa Meyvis
  • Arrangementen: Pol Vanfleteren
  • Orkest: Pol Vanfleteren, toetsen, accordeon, trompet, Tom Willems, gitaren Janos Bruneel, contrabas Peter Ploegaerts, drums.

In de schaduw van Toon Hermans - Carré