Verplaatst

Carla Maffioletti & Heritage Sinfonietta

Pássaro do Paraíso

Voorstelling gaat wegens productionele omstandigheden niet door. Graag verwijzen we u naar onze collega’s in Venlo zaterdag 17 september en Weert 18 september.

In het najaar van 2022 bundelen Heritage Sinfonietta en zangeres Carla Maffioletti hun krachten op het podium en brengen ze een wereldpremière naar de Limburgse theaters! In deze meeslepende voorstelling neemt Carla je mee naar Brazilië, haar vaderland. Samen met de musici van Heritage Sinfonietta brengt ze een muzikale ode aan het Amazonegebied, in de vorm van een door haar gemaakte gloednieuwe compositie geïnspireerd op Braziliaanse ritmes en een bijzondere paradijsvogel, oftewel pássaro do paraíso . Aangevuld met prachtige animaties van beeldend kunstenares Moniek op den Camp belooft het een bijzondere avond te worden waarin muziek, woord én beeld bij elkaar komen op een manier die je raakt.

Het verhaal

Het verhaal draait om paradijsvogel Ara en speelt zich af in de Braziliaanse Amazone. Ara leeft er in rust en harmonie, totdat mensen onder invloed van hebzucht het regenwoud, zijn woonplaats, verwoesten. Ara staat voor de uitdaging om zijn krachten terug te vinden om te vliegen, weer hoop te krijgen, en te geloven in de toekomst.

Samen voor de natuur

Met dit project willen Heritage Sinfonietta en Carla Maffioletti speciale aandacht vragen voor het behoud van de natuur en onze leefomgeving. In samenwerking met enkele natuurorganisaties zetten zij zich met dit project in voor een betere wereld. Voor het publiek bestaat de mogelijkheid om een donatie te doen die bestemd is voor bosbehoud en de aanplanting van nieuwe bomen.

Carla Maffioletti

De Braziliaanse artiest Carla Maffioletti staat internationaal bekend als een veelzijdig zangeres, gitariste en producer. Ze groeide op in Porto Alegre in Brazilië en studeerde gitaar aan de Federale Universiteit van Rio Grande do Sul. Ze vertrok vervolgens naar Maastricht om daar bij Mya Besselink klassieke zang te studeren. Ook kreeg ze lessen van de wereldberoemde Amerikaanse sopraan Reri Grist. Carla Maffioletti is vooral bekend als voormalig zangsoliste bij het Johann Strauss Orkest van André Rieu, waarmee ze circa 120 concerten per jaar gaf. Daarnaast heeft ze jarenlang bij verschillende operahuizen en theaters gewerkt, waaronder het Luzerner Theater en het Stadttheater Giessen in Duitsland.

Pássaro do Paraíso is te zien op 7 september 2022 in het Toon Hermans Theater in Sittard.

Orkest: Heritage Sinfonietta
Dirigent: Martijn Pepels
Solist: Carla Maffioletti

www.heritagesinfonietta.nl