Opera Zuid

Het Lijflied (6+)

In Het Lijflied kom je in Ina’s lichaam terecht en ontdek je samen met haar het wonderbaarlijke klankuniversum dat haar organen maakt. Je hoort typische lichaamsgeluiden zoals het borrelen van haar maag, het kloppen van haar verliefde hart en het pruttelen van haar darmen, maar ook onbekende geluiden zoals hersengolven. 

 

Lucas Wiegerink componeerde muziek van deze wonderbaarlijke geluiden, die live gespeeld worden door zangers en muzikanten. Dit alles wordt verrijkt door de kunsten van een geluidsontwerper. Ieder orgaan heeft eigen muziek. Ina’s maag maakt mechanische muziek, haar hart zingt in de romantische negentiende-eeuwse operastijl, terwijl haar darmen in een spastische taal met horten en stoten van zich laat horen. 

 

Alma Terrasse schreef het libretto van deze familieopera en is tevens regisseur. “Ik heb Het Lijflied precies geschreven zoals ik het wilde regisseren; met een meisje in de hoofdrol, aandacht voor wetenschap, emoties en vriendschap en dat alles in een mysterieuze en magische sfeer. Ina ontmoet haar organen, ontdekt dat ze verliefd is en leert zo van alles over haar lichaam en haar emoties. Ik hoop dat kinderen in Het Lijflied ontdekken hoe rijk en wonderlijk hun innerlijke wereld is, waarin alles met elkaar in verbinding staat.” 

 

De opera duurt ongeveer één uur, zonder pauze en wordt in het Nederlands uitgevoerd. 

 

Het Lijflied is een coproductie met De Nationale Opera, de Nationale Opera en November Music en is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en Kunstloc Brabant.