Holland Dance Festival & Codarts Dance Company

Talent on the move

Talent On The Move is het jaarlijkse tourneeprogramma van de virtuoze en veelzijdige topdanstalenten van Codarts Dance Company, dé internationale hotspot voor eigentijdse dans. Het is een aanstekelijke, hartverwarmende show op het hoogste niveau. De passie en energie spatten van het podium af: ieder jaar weer, ieder jaar anders. En dat nu al meer dan tien jaar.

De afgelopen jaren was al werk van vele wereldvermaarde choreografen te zien: Van Jiří Kylián tot Hans van Manen, van Cayetano Soto tot Hofesh Shechter. Ook dit seizoen kun je weer genieten van (een selectie van) het beste wat de hedendaagse dans te bieden heeft. Solo’s en duetten, groepswerken, bestaand repertoire van internationale topchoreografen, maar ook nieuwe choreografieën van aanstormende talenten die speciaal voor de dansers van Codarts zijn gecreëerd.

De jaarlijkse tournee van Talent On The Move is een gezamenlijk initiatief van het Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam. Holland Dance Festival heeft zijn thuisbasis in dansstad Den Haag en programmeert het hele jaar door vooraanstaande nationale en internationale dansproducties en eigen voorstellingen en projecten, met als hoogtepunt de tweejaarlijkse, wereldwijd befaamde dansbiënnale in Den Haag. Codarts Rotterdam heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot één van de meest vooraanstaande opleidingsinstituten voor eigentijdse dans in Europa. Hierdoor kunnen de studenten profiteren van Codarts’ uitstekende connecties met het internationale werkveld. Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam bieden jong toptalent graag een landelijk podium, een initiatief dat afgelopen jaar ook op veel bijval van Minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven kon rekenen. Door Talent On The Move kunnen de dansers uitgebreide, noodzakelijke toneelervaring opdoen, want jaarlijks is het programma in ongeveer dertig steden in Nederland te zien. In 2018 sloten de jonge dansers hun tournee zelfs af met twee zeer succesvolle voorstellingen in het Ailey Citigroup Theater in New York City.

Quote(s) uit recensie(s)
“It is absolutely vital that young talent is discovered and developed (…) Judging by this year’s edition of Talent On The Move it is easy to see how Holland maintains its position as a world leader in contemporary dance (…) I would be hard pressed to find even the mildest criticism of any aspect of the evening’s performance. It was all brilliant” – Arts Talk Magazine