Ad Mosam

Messiah

De laatste uitvoeringen van de Messiah door AD MOSAM (2019) werden met veel enthousiasme ontvangen. Pakkende koren en beklijvende aria’s werden als één dramatisch verhaal vormgegeven; transparant, levendig en met grote zeggingskracht. Fragmenten uit de radio-opname zijn op de website terug te luisteren en doen verlangen naar komende uitvoeringen.

Händel begint zijn verhaal ruim voor de geboorte van de Messias, als het volk wordt herinnerd aan het beloofde uitzicht op betere tijden. Die belofte krijgt uiteindelijk gestalte in een kwetsbaar kind in een armoedige kribbe. De hoopvolle vriendelijke melodieën veranderen in treurende lijnen en pijnvolle ritmes als datzelfde kind uiteindelijk de kruisdood tegemoet gaat. Uit het beroemde ‘Hallelujah’ straalt de overtuiging dat het goede uiteindelijk zal zegevieren.

Groots wordt Händel in het derde deel waar sprake is van rotsvast vertrouwen, innerlijke vrede en verlossing. Een majestueus Amen maakt de dramatische cirkel rond.

Händels melodieën zijn schitterend, zijn dramatiek oprecht, zijn 23 koren fantastisch en zijn aria’s onnavolgbaar.

De Messiah geeft je een ontroerende luisterervaring die vooral diep raakt aan hoop, verwachting en voorspoed maar ook aan angst, onzekerheid en tegenslag (goeie en slechte tijden).
Een feestelijk en tegelijk dramatische luisterervaring om nooit te vergeten.

 

Channa Malkin                sopraan

Clint van der Linde          alt

Vincent Lievre-Picard     tenor

Valerio Zanolli                  bas.

 

EXTRA: In de ticketprijs is het gebruikelijke drankje inbegrepen. Deze keer op een bijzondere locatie!

 

Vanwege de te verwachte koude weersomstandigheden en de beperkte mogelijkheden om de St. Petruskerk optimaal te verwarmen (17 graden Celsius) willen wij alle bezoekers erop wijzen dat het verstandig is u warm te kleden en eventueel een extra kussentje of dekentje mee te nemen.  Er zal worden gezorgd voor een warm drankje tijdens de pauze.

Het concert vindt plaats in de St. Petruskerk, gelegen aan het Kerkplein in Sittard. Voor het pauzedrankje nodigen we u graag uit in de tuin van het Erfgoedcentrum van De Domijnen, gelegen op 200 meter van de kerk.