Nekka presenteert: Nijghse Vrouwen 2.0

Sint Rosa Festival

Het Toon Hermans Theater werkt deze editie voor het eerst nauw samen met het nieuwe Sint Rosa Festival. Deze samenwerking resulteert in een theatertent (de Cavallone) waarbij het Toon Hermans Theater een tipje van de sluier oplicht van hun programmering 2022/23. Op de zaterdagavond in een gezamenlijke Mega Sing Along productie met  medewerking van Karin Bloemen en BB Time Out. Tevens is de samenwerking zichtbaar in de programmering van Rowwen Hèze, Joris Linssen en de Janse Bagge Bend!

 

Nekka presenteert: Nijghse Vrouwen 2.0

Lennaert Nijgh is vermoedelijk de meest bepalende tekstschrijvers van het Nederlandstalige lied. Zijn naam klinkt als een klok als tekstleverancier voor Boudewijn de Groot vooral, en ook voor Rob de Nijs, Ramses Shaffy, Liesbeth List …. Parels als ‘Verdronken Vlinder’, ‘Land van Waas en Maal’, ‘Meneer de president, welterusten’ … komen uit zijn pen. Voor Rob de Nijs schreef hij ‘Malle Babbe’. Voor Shaffy & List ‘De Pastorale’. 

In 1969 trouwde Lennaert met zangeres Astrid de Backer die voor altijd Astrid Nijgh werd. Voor haar schreef hij de monsterhit ‘Ik doe wat ik doe’. Zij is de draaischijf van de productie Nijghse Vrouwen, waarmee ze opnieuw door Vlaanderen trekt. Nijghse Vrouwen 2.0, zeg maar. Voor de gelegenheid in Sittard in trio-formatie. Samen met de uitstekende én veelzijdige zangeressen/muzikantes Sabien Tiels en Amaryllis Temmerman, grabbelt Astrid Nijgh in het overheerlijke en bekende repertoire van Lennaert Nijgh. Met naast de voormelde titels ook – bijvoorbeeld -‘Avond’, ‘Zuster Ursula’, ‘Een beetje meer’, ‘Wonderkind van 50’, ‘Afscheid’ … en natuurlijk ook ‘Ik doe wat ik doe’. 

De Nijghse Vrouwen worden begeleid door twee muzikanten: Jan Van Looy (piano, accordeon)