Het Laagland

PIPPIPOWERRRRR! 8+

Op een heerlijk chaotische theatervloer maakt de niet in één hokje te vangen Pippi plaats voor een bonte club actrices: van expressief tot verlegen, van dwars tot meegaand. Samen op ontdekkingstocht naar ieders eigen powerrrrr. Ook met moedige eigenzinnigerds als Blue Ivy, Billie Eilish, Simone Biles, Stromae en Greta Thunberg als inspiratiebron. Én al die krachtige rolmodellen die in 2023 van zich gaan laten horen.

Deze spannende tijd, waarin er zoveel gebeurt in de wereld en niets meer vanzelfsprekend lijkt, vraagt om frisse inzichten en nieuwe powerrrrr. Durf jij jezelf te zijn én te laten zien? Ook als anderen daar van alles van vinden? De actrices gaan deze uitdaging al spelend, zingend en dansend volop aan. Pippi Powerrrrr laat je zo dicht mogelijk bij jezelf komen. Een actuele, avontuurlijke ode aan trouw zijn aan jezelf, in de geest van de wereldberoemde Pippi Langkous. Energiek theater voor jongens én meiden.

Credits
Cast: Kiki van Aubel, Nina-Elisa Euson, Tessa de Lange, Caroline Mgata & Eva van der Post.
Concept & regie: Inez Derksen
Dramaturgie: Annelies van Wieringen

 

Quotes uit recensies

“’Pippi Powerrrrr’ is een energieke en aanstekelijke montagevoorstelling vol achtplussers-empowerment. De vijf spelers gieten hun persoonlijke ervaringen met (het overwinnen van) angst en onzekerheid in stoer (want op momenten ook kwetsbaar) in your face-theater.”

Sander Janssens in Theaterkrant

https://www.theaterkrant.nl/recensie/pippi-powerrrrr-8/het-laagland/

 

“De grote kracht van ‘Pippi Powerrrrr’ zit hem in de energie en verbeeldingskracht van de individuele scènes, die het sterkst zijn als ze enige kwetsbaarheid toelaten.”

Marijn Lems in NRC

https://www.nrc.nl/nieuws/2023/01/23/pippi-powerrrrr-onderzoekt-wie-er-nog-als-rolmodel-kan-fungeren-a4155015