Soy Kroon

Nu ik je zie

Tien jaar na de dood van zijn vader gaat zijn 21-jarige zoon op zoek naar een completer beeld van zijn vader, in alles wat hij achterliet.

Het leven en de dood van Antonie Kamerling staan bij miljoenen mensen in het geheugen gegrift. Maar zijn zoon Merlijn weet helemaal niet zo veel van zijn vader. Sinds zijn dood heeft Merlijn nooit een aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden bekeken, geen films van zijn vader opgezet of interviews gelezen. Hij wilde het niet en hij kon het misschien ook wel niet.

Inmiddels is Merlijn begin twintig en voor hem voelt het soms alsof ook zijn eigen leven op een bepaalde manier stil is blijven staan. Hij denkt dat dat iets met zijn vader te maken kan hebben.

Voor het eerst gaat Merlijn daarom echt op zoek naar wie Antonie was. Hij bezoekt familieleden en vrienden die hij hiervoor altijd uit de weg ging. Hij praat met hen over Antonie, wat hij wilde, waarin ze op elkaar lijken. Wat weten zij van zijn vader, van zijn depressies? Kunnen ze Merlijn helpen aan meer mooie herinneringen aan zijn vader?

Nu ik je zie wordt gespeeld door Soy Kroon en is een voorstelling over een zoektocht van een twintiger naar zijn eigen identiteit. De solovoorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Merlijn Kamerling, dat in september 2020 verscheen.

 

Na de voorstelling is in de foyer iemand van de voorstelling aanwezig met wie je, indien je hier behoefte aan hebt, even kunt praten.
Heb jij iemand in je omgeving waar je je zorgen om maakt of heb je zelf last van suïcidale gedachten en weet je niet wat je moet doen? Neem (anoniem) contact op met 113 zelfmoordpreventie.