Theaterinfo

Bereikbaarheid

Het adres van het Toon Hermans Theater is Monseigneur Claessenstraat 2 in Sittard-Geleen.

Trein of bus

Het theater ligt op ongeveer 450 meter lopen van NS-station Sittard. Je kunt ook buslijn 31, 33 of 41 nemen. De bus stopt voor het theater.

Te voet vanaf station

Neem de uitgang (tunnel) richting Stationsplein/Centrum. Eenmaal op het Stationsplein ga je naar rechts, in de richting van het politiebureau. Op de splitsing bij het politiebureau sla je linksaf de Wilhelminastraat in. Na 200 meter sla je rechtsaf de Monseigneur Claessensstraat in. De hoofdingang van de Schouwburg ligt na 50 meter aan de linkerkant. De looproute via Google Maps vind je hier.

Te voet vanuit centrum Sittard

Je startpunt is de Markt. Vanaf de Markt is het ongeveer 850 meter lopen. Loop via de winkelstraat (Limbrichterstraat, Brandstraat en Voorstad) naar de voetgangersoversteekplaats aan de Rijksweg. Steek over en vervolg je weg linksaf langs de Rijksweg Zuid. Na 150 meter sla je rechtsaf de Wilhelminastraat in. Na 150 meter zie je de Schouwburg aan de linkerkant liggen. Voor de hoofdingang sla je linksaf de Monseigneur Claessensstraat in. De looproute via Google Maps vind je hier.

Met de auto vanuit Eindhoven/Amsterdam

A2 richting Maastricht, afslag 47 Born naar N297 Sittard/Tüddern/Brunssum. Ga daarna naar de N276 richting Sittard. Sla linksaf naar de Dr. Nolenslaan. Sla rechtsaf naar Rijksweg Noord. Bij de 1e rotonde rechtdoor. Ook bij de 2e rotonde rechtdoor. Over 650 meter gaat de Rijksweg Noord over in Rijksweg Zuid. Na 150 meter (bij de verkeerslichten) sla je rechtsaf de Wilhelminastraat in. Na 150 meter zie je het theater aan de linkerkant liggen. Sla linksaf de Monseigneur Claessensstraat in. De toegang naar een grote parkeerplaats (tussen huisnummers 12 en 18) ligt 100 meter verder aan de linkerkant.

Met de auto vanuit Maastricht

A2 richting Eindhoven/Amsterdam, afslag 48 Urmond-Stein. Einde afslag rechtsaf richting Sittard. Ga daarna naar de N294 (Urmonderbaan) richting Sittard. Blijf deze weg volgen. De Urmonderbaan gaat over in de Bergerweg. Blijf deze volgen. Op zeker moment steek je een spoorbrug over. Op de splitsing bij de verkeerslichten sla je linksaf de Brugstraat in. Blijf deze volgen. Over ongeveer 400m draait de weg naar rechts de Wilhelminastraat in. Sla over 150 meter rechtsaf de Monseigneur Claessensstraat in. De toegang naar een grote parkeerplaats (tussen huisnummers 12 en 18) ligt 100 meter verder aan de linkerkant.

Parkeren

Parkeergarage Fontys Hogeschool
De parkeergarage van Fontys Hogeschool is in de weekenden toegankelijk voor bezoekers van het Toon Hermans Theater. Doordeweeks is de parkeergarage vanaf 19.00 uur toegankelijk voor bezoekers van het Toon Hermans Theater.
Uitrijkaartjes kosten €3,00 en zijn af te stempelen bij de parkeergarage zelf.

Parkeerplaats Monseigneur Claessensstraat 
Op de grote buitenparkeerplaats 100 meter naast het Toon Hermans Theater (ingang tussen huisnummers 12 en 18 van de Mgr. Claessensstraat) is parkeren vanaf 19.00 uur gratis, behalve op feestdagen, koopzondag en donderdagavond. Op koopavonden is parkeren pas gratis vanaf 22.00 uur, op koopzondag pas vanaf 18.00 uur. Op alle overige tijden, kost het parkeren €1,90 per uur met een maximumtarief van €10,00. Een dagticket kost €5,00.

Parkeerplaats Steenweg
Op de parkeerplaats op de Steenweg, is parkeren vanaf 19.00 uur gratis, behalve op feestdagen, koopzondag en donderdagavond. Op koopavonden is parkeren pas gratis vanaf 22.00 uur, op koopzondag pas vanaf 18.00 uur. Op alle overige tijden, kost het parkeren €1,90 per uur met een maximumtarief van €10,00. Een dagticket kost €5,00.

Mindervalide parkeerplaatsen. 
Voor rolstoelgebruikers is het theater vanuit de parkeergarage helaas niet toegankelijk. Wij adviseren je om gebruik te maken van de gehandicaptenparkeerplaatsen aan de voorzijde van het theater.

Fietsen stallen

Als je met de fiets naar het theater komt, dan kun je deze stallen naast de hoofdingang van het theater in de daar aanwezige rekken, dan wel in de fietsenrekken die zich bij Fontys Hogeschool bevinden. Het Toon Hermans Theater en Fontys kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal of beschadiging.

Theaterzalen

Het theater beschikt over twee theaterzalen. De grote zaal met 760 zitplaatsen en de kleine zaal (Laaglandzaal) met 180 zitplaatsen.

Compleet avondje uit!

Als Toon Hermans Theater willen wij van elke avond een geslaagde avond maken. Ons team doet er alles aan om een compleet avondje uit te kunnen garanderen.

Dit doen we onder andere met ons eigen horeca-team. Zij staan altijd met een glimlach voor je klaar, een avond in het theater start nu eenmaal met het eerste kopje koffie, en eindigt met het laatste drankje.

Ook is het mogelijk om in verschillende restaurants in de binnenstad van Sittard van een theatermenu te genieten. Het theatermenu is een menu met een ’90-minuten garantie’. Met deze garantie beloven de verschillende horecagelegenheden dat je gegarandeerd op tijd klaar bent met eten, en dus op tijd in het theater kan zijn.

Lees hier meer

Theatercafé/Café Biljart

Je bent van harte welkom om in het theatercafé voor en na de voorstelling en tijdens de pauze iets te drinken en gezellig met vrienden en bekenden na te praten. Het café is doorgaans tot een uur na de voorstelling geopend. Het theatercafé is ook bij uitstek geschikt voor recepties, partijen, koffietafels, enz. Meer informatie? Neem contact op met Ken Heugen, tel. 06 244 808 72

Het is niet toegestaan te eten en te drinken in de zalen.

Let op: in het Toon Hermans Theater wordt geen contant geaccepteerd, u kunt alleen pinnen.

Theaterdrankje?

Bij de meeste voorstellingen is een theaterdrankje inbegrepen. Op je ticket zie je of er een consumptie bij de voorstelling is inbegrepen.

Rookvrij

In het Toon Hermans Theater geldt een algeheel rookverbod.

Fysieke beperking?

Het theater heeft het ITS symbool. Dat betekent dat het gebouw integraal toegankelijk is voor mensen met een beperking. Op elke verdieping is een invalidentoilet. Voor rolstoelgebruikers zijn speciale plaatsen in de zaal beschikbaar. Je wordt verzocht deze tijdig te reserveren en aan te geven met welke soort/maat rolstoel je komt. Het is helaas niet mogelijk om rolstoelplaatsen via internet te reserveren. Neem hiervoor contact op met onze Uitbalie. Aan de voorzijde van het theater zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar.

Slechthorend?

Je kunt gratis een gehoorversterker lenen bij de infobalie (onder vermelding van je gastnummer). Reserveren vooraf is wenselijk. Legitimatie is verplicht.

Kinderzitjes

Om veiligheidsredenen mogen kinderen uitsluitend gebruik maken van kinderzitjes van het Toon Hermans Theater. Deze kun je lenen bij onze infobalie (zolang de voorraad strekt). Reserveren van de kinderzitjes is niet mogelijk.

Foto- en geluidsopnamen

Tijdens voorstellingen is het verboden foto-, film- en geluidsopnamen te maken.

Mobiele telefoon

Tijdens de voorstelling dien je je mobiele telefoon uit te schakelen. Moet je telefonisch bereikbaar zijn? Dan kun je gebruik maken van ons oproepsysteem. Vraag hiervoor bij de infobalie om een oproepcode.

Wijzigingen

Wijzigingen in het programma en de prijzen zijn voorbehouden. Het Toon Hermans Theater behoudt daarnaast het recht om voorstellingen te annuleren of te verplaatsen naar een andere zaal of om een zaal gedeeltelijk te gebruiken.